Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η ανθρωπιά δεν πρέπει να απορροφηθεί απ΄το «Σύστημα»

Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να υπολείπεται ανθρωπιάς της Ιρλανδίας, της Αγγλίας και της Αμερικής. Όταν οι Χώρες αυτές θέσπισαν ένα ανθρώπινο μοντέλο αποπληρωμής δανείων των Υπερχρεωμένων νοικοκυριών τους, λαμβάνοντας υπόψη και συνυπολογίζοντας 1ον τις «αποδεκτές δαπάνες διαβίωσης» και 2ον τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη». ΑΥΤΟ...«λέει» ότι: «πέραν των ψυχρών αριθμών και την...«δικολαβία των ψιλών γραμμάτων, υπάρχει...και η...ζωή. Υπάρχει και ο άνθρωπος.
Η 1η παράμετρος λέει:
Εγώ, ο δανειολήπτης, που όταν δανείστηκα έπαιρνα 2.000€ μισθό το μήνα (τυχαίο το νούμερο και παραδειγματικό) σήμερα παίρνω 1.100€ (γιατί τα 900 μου τα...«πήραν» για να...«σώσουν», λέει, τη Χώρα). Μάλιστα!
Απ΄τα 1100 έχουμε: 400€ για να...ζήσω (;;;)
100€ για φως-νερό-τηλέφωνο. 100€ για υγεία ή...παρα-υγεία και φάρμακα. 100€ για τούρκικα χαράτσια;;; και άλλα φορομπηχτικά...τερτίπια. 100€ για καμιά μπουγάτσα, κάνα καφέ και καμιά...γκαζόζα και εισιτήρια λεωφορείου (δεν τολμώ να...«ονειρευτώ» αυτοκίνητο)
Ταβερνάκι-τραγούδι-ανέκδοτο-όνειρα και ελπίδα μου τα έκλεψαν. Έμειναν 300€ το μήνα. Αυτά...εγώ ο «συνεργάσιμος δανειολήπτης» δέχομαι να τα πάρουν οι Τράπεζες τηρώντας τη 2η παράμετρο του μέτρου.
Τέλος το...«πλιάτσικο» κινητής και ακίνητης περιουσίας των νοικοκυριών που δεν έχουν να πληρώσουν, απ΄τις τράπεζες και τους τραπεζίτες που: Α) έχουν ιδιωτικοποιήσει το κέρδος και έχουν εθνικοποιήσει την χασούρα και Β) που πήραν 200δις € (απ΄τα δανεικά) για να οξυγονώσουν, λέει, την...αγορά!!! Πού, πότε και σε ποιούς δόθηκε αυτό το οξυγόνο;
Θα πρέπει, επιτέλους, οι εκ των κυρίων του «τραπεζικού συστήματος» και όχι μόνον, που έχουν τα κέρδη στα νησιά Καϊμάν, Μονρόε, Μάρσαλ, Αντίλες ή σε όποιον άλλον, επί γης, «παράδεισο», να μάθουν από έναν που δεν σας φοβάται...πλέον ότι εμείς οι πολλοί...η...«πλέμπα» (όπως μας αποκαλείται) σας...γνωρίζουμε...πια!!!
Ακόμα πρέπει να μάθετε πως το σπίτι δεν φτιάχνεται μόνο από τούβλα και τσιμέντο (όπως εσείς, οι...λίγοι, φαντάζεστε) αλλά από αγάπη και αναμνήσεις...που εμείς...η «πλέμπα» το ονομάζουμε...«σπιτικό».
Μάθετε κύριοι ακόμα πως το σπιτικό του Έλληνα...ΟΥΤΕ...«αποτιμάται»...ΟΥΤΕ...«μεταβιβάζεται» (και μην το...τολμήσετε)
Και μια που «φτάσαμε» μέχρι εδώ δεν είναι κακό να καταλάβετε πως δεν μιλάμε για τα γνωστά σας σπίτια που πίσω απ΄την είσοδο υπάρχει ή μια...καμαριέρα που...«βολεύει» τον κύριο (ενίοτε και την κυρία) ή ένας «Σενεγαλέζος» που...«βολεύει» την...κυρία (ενίοτε και τον κύριο)
Μιλάμε για τα σπιτικά που πίσω απ΄την είσοδο είναι πάντα κρεμασμένο ένα δίκανο και μια καραμπίνα για να υποστηρίζουν...«αξιοπρέπεια», «φιλότιμο», «τιμή» και «αντρισμό»
Ό,τι μαθαίνει κανείς, στη ζωή, καλό...είναι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: