Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Προσπαθώ, χρόνια τώρα, να «εξηγήσω», να «ετυμολογήσω», να «κεντράρω» την έννοια της λέξης. ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!
«Μεταπολίτευση»…είναι, άραγε, καλή ή κακή…«λέξη»;;;
Την «χρησιμοποιεί» ο ποιητής για να…«δείξει» ΚΑΤΙ ή για να…«κρύψει» ΚΑΤΙ.
«Απλές», «επιδερμικές» και «βολεματικές» ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ…σωρό!!! Και…«μετά»…ΤΙ;;;
ΕΦΤΑ (7) χρόνια ΧΟΥΝΤΑ.
ΠΟΥ ΟΣΟΙ…είχαν…«βολευτεί» ποικιλοτρόπως!!! την λένε…καλή. Το 10% των Ελλήνων. ΟΣΟΙ την…ένιωσαν…στο «πετσί» τους ποικιλοτρόπως!!! την…λένε…κακή. Το 90% των Ελλήνων.
Μετά την Χούντα «ήρθε», λέει ο ποιητής, η…ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
Δηλαδή…τι;;;
1974-2013.
Τριάντα εννιά (39) χρόνια…τι;;;
1)    Μια…περίεργη εποχή ΠΟΥ διακυβέρνησαν τον τόπο κυβερνήσεις πελατειακού συστήματος με…«πλαστική» σημαία. Με πρωταρχικό μέλημα την εξυπηρέτηση των…«πελατών» και το…«χάϊδεμαωτων ψηφοφόρων»
2)    Μια…«περίεργη» εποχή ΜΕ πολιτικά σχήματα «ενταφιασμένα» στην ταφόπλακα των αγορών.
3)    Μια…«περίεργη» εποχή ΠΟΥ μια…«θράκα» από…ανθρωπάκια… καπηλεύθηκαν ΚΑΙ εκμεταλεύθηκαν ΤΗΝ…«γενιά» του πολυτεχνείου. Μια «γενιά» που ποτέ της ΔΕΝ…«πήρε ένσημα»
4)    Μια…«περίεργη» εποχή ΠΟΥ (με ελάχιστες ΦΩΤΕΙΝΕΣ εξαιρέσεις) «έζησαν», «λειτούργησαν», «διοίκησαν» και διαφέντευαν ετούτω ΔΩ τον τόπο εμπριμέ πολιτικοί: ασεβείς-αμετροεπείς-προκλητικοί-επίορκοι-ανεύθυνοι-επιπόλαιοι-ανήθικοι-κλέφτες-λαμόγια-διεφθαρμένοι-«αδελφές»-ανίεροι-κουφάλες-ρεμάλια και «άνθρωποι»…ΧΥΜΑ…ΠΟΥ μαζί με τον φιλικό-οικογενειακό-«επιχειρηματικό» και…«γκομενικό» τους ιστό…κατάντησαν αυτή την υπέροχη χώρα, τη Χώρα ΜΟΥ επαίτη-ρεντίκολο-αναξιοπρεπή και τους πολίτες ΤΗΣ…φτωχοποιημένους και αυτοκτονικούς
5)    Μια…«περίεργη» εποχή ΠΟΥ…«βάφτισαν» την…ατιμία…μαγκιά!!! Έκαναν τη Δημοκρατία…«κλεπτοκρατία»!!!
6)    Μια…«περίεργη» εποχή ΠΟΥ ο Έλληνας προσπάθησε να…«χορτάσει» Ο,ΤΙ είχε στερηθεί ή του είχαν στερήσει τα περασμένα 150 χρόνια.
7)    Μια…«περίεργη» εποχή ΠΟΥ…«έκαναν» το ΕΜΕΙΣ…ΕΓΩ!!! ΠΟΥ…«στέγνωσαν» το μέσα μας!!!
8)    Μια…«περίεργη» εποχή ΠΟΥ το…«πολιτικό σύστημα» ΠΑΡΕΔΩΣΕ τους θεσμούς: στο «τραπεζικό σύστημα», στους ΜΕΓΑΛΟεργολάβους-εκδότες-καναλάρχες-επιχειρηματίες-μηχανικούς-εφοπλιστές.
Έναν ΕΜΠΡΙΜΕ… «συρφετό» που ΕΞΕΘΡΕΨΑΝ το, επί 39 χρόνια, οι «πολιτικοί»…κομαντατούρ με…«φιλί στο…στόμα…μαζί τους» αποτελούν ΣΗΜΕΡΑ το 10 με 15% της κοινωνίας ΜΑΣ. Ένα 10 με 15% που στο βωμό της…ΣΩΤΗΡΙΑΣ της ΧΩΡΑΣ (κατά που…λέει)…ξέσκισε το υπόλοιπο 85 με 90% του ελληνικού λαού εν…πλήρη…ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!
9)    Μια…«περίεργη» εποχή που για 39 χρόνια η Ελλάδα και οι Έλληνες ΖΟΥΣΑΝ στην ψευδαίσθηση της ευημερίας των ατελείωτων κοινοτικών κονδυλίων που ΠΟΤΕ δεν επενδύθηκαν ΓΙΑΤΙ…«έγιναν»: αυτοκίνητα-σκάφη αναψυχής-εξοχικά (στα δάση και τις παραλίες)-ταξίδια-καζίνα και γλέντια με…άπειρες… γαρδένιες στις πίστες της…«παραλιακής» και των νησιών μας.
10) Μια…«περίεργη» εποχή με…το όνομα «μεταπολίτευση» που οδήγησε την Χώρα στην καταστροφή. Τον πολίτη στην εξαθλίωση. Την ελληνική δημοκρατία στον…«τάφο». Δημιούργησε μια χρεοκοπημένη Χώρα.
Στη διάρκεια ΑΥΤΗΣ της «μεταπολίτευσης» των 39 ετών «μπήκαν» στη Χώρα…πακτωλός Ευρωπαϊκών κονδυλίων ΠΟΥ χάθηκαν σε: μίζες, ειδικούς λογαριασμούς, «μαύρα ταμεία», Ελβετικές Τράπεζες και off shore. Στη διάρκεια της «μεταπολίτευσης» ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ το ιδιωτικό δικαίωμα στη λεηλασία του Κράτους και της Δημόσιας περιουσίας. «Λειτούργησε» ΑΨΟΓΑ το…«σύστημα».
Ξεφύτρωσαν…νέα «τζάκια» προερχόμενα μέσα από τις σχέσεις «διαφθοράς και διαπλοκής της κομματικοκρατίας.
Φρικτό αποτέλεσμα ΣΗΜΕΡΑ της «μεταπολίτευσης» είναι το αίτημα του λαού για…«αίμα» και συνολική ΑΝΑΤΡΟΠΗ των ΠΑΝΤΩΝ χωρίς…μέτρο.
ΕΤΣΙ…«άνθησε» το ΦΡΟΥΤΟ…ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κλείνω απευθυνόμενος ΕΚΕΙ που…«δικαιούμαι» με ένα παράπονο και με ένα μεγάλο…ΓΙΑΤΙ:
ΓΙΑΤΙ ρε «συντρόφια» και ΣΥ «σύντροφε» Πρόεδρε με βάλατε στο…«κρεβάτι» του Προκρούστη;
ΓΙΑΤΙ να με ρωτάνε στο καφενείο ΑΝ η λέξη Σοσιαλιστής γράφεται με «ι» ή με «η»;
ΓΙΑΤΙ να με ρωτάνε στη…«γειτονιά» ΑΝ είμαι ακόμα με το ΠΑΣΟΚ…«που ΄βγαλε»:Τσοχατζόπουλους-Τσουκάτους-Μαντέληδες-Παπακωνσταντίνου.
Τι σου ‘φταιξα Πρόεδρέ μου;
ΕΓΩ (όπου ΕΓΩ=…«πλέμπα» για όλους ΕΣΑΣ) ο φουκαράς, σε πίστεψα, σε αγάπησα, σε στήριξα.
ΕΣΥ με έγραψες στα… ελλειποβαρή …παπάρια σου.ΓΙΑΤΙ;;;

ΜΗ ρωτάτε πότε και ποιοι θα αποδώσουν δικαιοσύνη γιατί οι ΜΟΝΟΙ που θα ΤΟ μπορούσαν, Τερτσετής και Πολυζωϊδης, πέθαναν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: