Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Να δεσμευτεί το Κίνημα για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Δεν μπορεί να μιλάμε για «διάσωση» Χώρας με «σερνώμενους» από ΦΤΩΧΕΙΑ ανθρώπους.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για «διάσωση» οικονομίας με «ρακένδυτους» και «σκελετωμένους» ανθρώπους.
ΔΕΝ μπορούμε να μιλάμε για «αξιοπρέπεια» ΜΕ επαιτεία. Ο «ζήτουλας» αδέλφια ΔΕΝ απαιτεί. ΔΕΝ «ζει»...ΑΠΛΑ...«υπάρχει». «Περπατά» ΠΑΝΤΑ με το «κεφάλι»...ΚΑΤΩ.
Κι΄όταν, κανείς, έχει το «κεφάλι» κατεβασμένο δέχεται ΕΥΚΟΛΑ...σφαλιάρες.
ΕΚΕΙΝΟ που ΔΕΝ κατάλαβαν, εδώ και 50 χρόνια ΟΣΟΙ μας έκλεψαν το χαμόγελο, το χιούμορ, την αγάπη, τον ερωτισμό, τις ελπίδες, το όνειρο, την ανθρωπιά, την αξιοπρέπεια και τέλος τον...«ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ».
ΕΚΕΙΝΟ που ΔΕΝ κατάλαβαν ΟΛΟΙ «αυτοί» οι «ΚΛΕΦΤΕΣ» είναι ΠΩΣ πάνω απ΄τις Χώρες, ΠΩΣ πάνω απ΄τις οικονομίες είναι οι άνθρωποι.
ΔΕΝ κατάλαβαν οι «ξεφτίλες», τα διαχρονικά ΕΜΠΡΙΜΕ «ανθρωπίδια» ΠΩΣ έπρεπε ΠΑΝΩ και ΠΡΩΤΑ απ΄ΟΛΑ να «ορθώσουν» ένα «ΔΙΧΤΥ» προστασίας για τον άνθρωπο.
Ένα «ΔΙΧΤΥ» κατά της φτώχειας που καλπάζει και σπρώχνει στην απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες ΜΑΣ.
ΕΚΕΙΝΟ που ΔΕΝ κατάλαβαν, οι «λεχρίτες» είναι ΠΩΣ πίσω απ΄τους αριθμούς και «στατιστικές» κρύβονται...τραγωδίες.
ΠΩΣ πίσω απ΄το 20 με 25% της ανεργίας και το 99% των «μικρομεσαίων» ξεχειλίζουν ο «πόνος» και η «απόγνωση».
ΔΕΝ το κατάλαβαν.
ΓΙΑΤΙ «ΑΥΤΟΙ» αποτελούν το...υπόλοιπο 1% με τις βίλες μες τα δάση και μέσα στη θάλασσα. Με τις πισίνες και τα κότερα. Με τα Cayenne -Maserati-Lamborghini. Με τις Off-Shore.
ΓΙΑΤΙ «ΑΥΤΟΙ», το 1%. ΔΕΝ τους «πιάνουν» οι νόμοι. Δεν πληρώνουν φόρους. ΔΕΝ τιμωρούνται για ΤΙΠΟΤΑ.
ΕΚΕΙΝΟ που ΔΕΝ κατάλαβαν, ακόμα, «ΑΥΤΟΙ» που μας «λένε» πως για να σωθεί η ΧΩΡΑ θα χρειασθεί να κάνουμε «θυσίες» ΕΜΕΙΣ, είναι ΠΩΣ υπάρχει (σε ΟΛΑ) και μια κόκκινη γραμμή: Η ΖΩΗ.
Και σ΄αυτή την παράμετρο βλέπουν, τα «ρεμάλια» ΜΟΝΟΝ την δική τους ζωή κι΄«ΑΥΤΟ» το διεκδικούν και το υποστηρίζουν με «νύχια και με δόντια»
ΟΛΑ τα διαπραγματεύονται με τους δανειστές μας.
ΟΛΑ εκτός της...ΖΩΗΣ του 99%
ΑΥΤΟ, όμως, δεν είναι «θέμα» διαπραγμάτευσης αδέλφια με τους δανειστές. ΕΙΝΑΙ απαίτηση χωρίς υποσημειώσεις, «αστεράκια» και άνω τελείες.
Μια ΤΕΤΟΙΑ απαίτηση περιμένω να «δεσμεύσει» ΠΡΙΝ τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ. Το...ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ, γιατί ΔΕΝ μπορώ να αντιληφθώ το Κίνημα του ΑΝΤΡΕΑ ΧΩΡΙΣ ευαισθησία, ΧΩΡΙΣ κοινωνικό «συμβόλαιο» προς τους ανήμπορους πολίτες.
ΟΦΕΙΛΕΙ να δεσμευτεί για το...τέλος της «κρεατομηχανής»

Δεν υπάρχουν σχόλια: