Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

Όταν έρχεται ο Ιούνης, κάθε φορά, σε κάθε «ατόφιο» δημοκρατικό άνθρωπο, ένα δυνατό...«κλικ» ταρακουνά τη μνήμη και «σου φέρνει» μπροστά έναν ΑΝΤΡΑ που έφυγε πρόωρα στις 23 Ιούλη του 1996. Έναν ΑΝΤΡΑ: «μάγκα» με τις «μικρές του αμαρτίες» (που δίνουν ΓΕΥΣΗ στη ζωή) που αγάπαγε, σαν φυσικό πρόσωπο, το ποτό, το τραγούδι, το χορό και τις γυναίκες.
Μια πολιτική φυσιογνωμία Διεθνούς ακτινοβολίας: ασυμβίβαστος, «αυτόφωτος», με «αδένες» που...ακούμπαγαν στα γόνατα, που λατρεύτηκε και μισήθηκε όσο ΚΑΝΕΙΣ άλλος, με προωθημένες ιδέες, έναν «Δημεγέρτη» που έφερε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ «αλλαγή» σ΄αυτή τη χώρα την ποδηγετημένη και σκυλευμένη από μια ΔΕΞΙΑ με διαφορετικά, κάθε φορά, ονόματα που για 150 χρόνια είχε «αποκλείσει» οικονομικά, οικονομικά & κοινωνικά μια μεγάλη μερίδα του Ελληνικού Λαού.
Έναν πολιτικό ΑΝΤΡΑ που τον αποκαλούσαν με το μικρό του όνομα μέσα κι΄έξω.
ΠΟΥ εξέφρασε ένα κοινωνικό ρεύμα των: φοιτητών-αγροτών-εργατών-καλλιτεχνών-επιστημόνων. Μιας μερίδας ανθρώπων που (κατά το δοκούν) τους χαρακτήριζε η Δεξιά κομμουνιστές ή «συνοδοιπόρους». Έναν ΑΝΤΡΑ που «έκαψε» τα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» (το ελεεινότερο «όπλο» της άρχουσας τάξης)
Έναν πολιτικό ΑΝΤΡΑ που με το τρίπτυχο «εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση» και που μέσα απ΄την ιστορική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη του 1974 και σύνθημα την «αλλαγή» ήρθε στην εξουσία το 1981.
Έναν ΑΝΤΡΑ που απ΄την ΠΡΩΤΗ μέρα που «πάτησε» στην Ελλάδα και που με πρόταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1961 ανέλαβε επικεφαλής του Νεοσύστατου Κέντρου Οικονομικών Ερευνών, ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ από την «παρά φύσιν» συμμαχία Δεξιάς-Αριστεράς πότε με το «σκάνδαλο Σκιαδαρέση», πότε με την κατηγορία ότι ήταν αρχηγός του ΑΣΠΙΔΑ και τέλος όταν («λαβωμένος» ων) με το ειδικό Δικαστήριο των «πάμπερς» Μητσοτάκης-Κωνσταντόπουλος-Φλωράκης-Κόκκινος.  
ΑΥΤΑ για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι ΝΕΟΙ.
Όσο θα ζούμε εμείς οι παλιοί ποτέ δεν θα πάψει να χτυπά το...«κλικ» στη μνήμη μας κάθε Ιούλη που μας...απέμεινε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: