Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Το...«μεγάλο» μου...ΓΙΑΤΙ

Η «μοίρα» ΑΥΤΗΣ της όμορφης Χώρας είναι... παράξενη...ανεξήγητη!!!
Η Χώρα που δίδαξε πολιτισμό.
Η Χώρα που...γέννησε τη Δημοκρατία.
Η Χώρα του...Πυθαγόρα, του Αριστοτέλη, του Ηράκλειτου, του Ιπποκράτη, του Πλάτωνα, του Σωκράτη που είχε την «ψυχή» να πει...ΑΝΤΙ...«απελθέτω επ΄ εμού το ποτήριο τούτο» «ΑΣΠΡΟ...ΠΑΤΟ»!!!
Η όμορφη, η γλυκιά με την ξέχωρη «μοναδικότητα» της τούτη δω Χώρα μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς ΜΕΤΑΛΛΑΧΤΗΚΕ!!! Έπαψε να...«παράγει»...ΠΝΕΥΜΑ!!!
Μετά το τέλος των 400 χρόνων «ζυγού» και από το 1824 και μετά, «ξεπετάχτηκε» μια...ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑ ανθρωποειδών που οι...όποιες...πράξεις τους εκπορεύονταν από ένα είδος...ιδιόρρυθμης...«μαγκιάς»:


  • «Μαγκιά» τους ήταν το ΟΤΙ απ΄το πρώτο δάνειο του ενός εκατομμυρίου Αγγλικών Λιρών «έφτασε» στην...πατρίδα ΜΟΝΟΝ 100.000 λίρες (τ΄άλλα στην...από μέσα)!!!
  • «Μαγκιά» τους ήταν το ότι απ΄ΟΛΑ τα μετέπειτα Αμερικανικά Δάνεια ή βοηθήματα (UNRRA, Μάρσαλ, Τρούμαν, 193 δις κτλ) το 1/5 «έφθανε» στην πατρίδα (τ΄άλλα στην...από μέσα)
  • «Μαγκιά» τους ήταν το...«σκύψιμο» (μέσες από...πλαστελίνη) σ΄ΟΛΟΥΣ τους «αποικιοκράτες» (ΟΛΩΝ των...ειδών με...πόλεμο ή με ειρήνη) που πέρασαν απ΄τον έρμο τούτο τόπο!!! και (δυστυχώς) ΠΑΝΤΑ με το...αζημίωτο!!!
  • «Μαγκιά» τους είναι το ΟΤΙ οι «50» οικογένειες, που ΤΟΤΕ...«διαφέντευαν» τον ΤΟΠΟ, (επίσημοι και ανεπίσημοι) λωποδύτες, απατεώνες, κλέφτες μετά εμμέσου ή άμεσου φόνου ΣΗΜΕΡΑ...«έγιναν» 1000 οι «οικογένειες»!!!
  • «Μαγκιά» τους είναι ΟΣΟΙ ασχολήθηκαν με: τα εξοπλιστικά προγράμματα με τα Δημόσια Έργα, με τα «Ολυμπιακά» έργα, με τις...«ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ» ΟΤΕ, ΔΕΗ, Νοσοκομείων κλπ να είναι ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ (συμπτωματικά) πάμπλουτοι!!!
  • «Μαγκιά» τους είναι το ότι, όσοι...«ασχολήθηκαν» με: το χρηματιστήριο, τη Siemens, τα «Δομημένα Ομόλογα» (έφαγαν τα λεφτά απ΄τα Συνταξιοδοτικά Ταμεία) πλούτισαν!!!
  • «Μαγκιά» τους ήταν το ΟΤΙ...ΟΛΕΣ οι Συμβολαιογραφικές πράξεις (ανταλλαγών-αγορών και πωλήσεων) μεταξύ Ολυμπιακών Ακινήτων και «Ιεράς» Μονής Βατοπεδίου και ΟΧΙ μόνον, να γίνονται, ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ, σε ένα «συγκεκριμένο» συμβολαιογράφο (να σημειωθεί πως απ΄τη Χαλκιδική μέχρι την Αθήνα υπάρχουν, ενδιάμεσα, 497 συμβολαιογραφεία...καρατσεκαρισμένο!!!)
  • «Μαγκιά» τους είναι εκλεγμένα κόμματα να ΜΗΝ «δέχονται» Κρατικό Οικονομικό Έλεγχο ΚΑΙ να ΜΗΝ αναγνωρίζουν το Σύνταγμα της Χώρας.
  • «Μαγκιά» τους είναι να...«στηρίζουν» (και ίσως υποκινούν κατά που...ακούγεται) παράνομες ενέργειες εξαθλιωμένων και δυστυχισμένων ΑΝΘΡΩΠΩΝ, εμφορούμενοι από...«πολιτική» ευαισθησία.
  • «Μαγκιά» τους είναι να «λένε κάποιοι» ΔΕΝ πληρώνω-ΔΕΝ πληρώνω τα διόδια ΟΤΑΝ (κάποτε) για να πάνε στο χωριό τους κάνανε 7 ώρες και σήμερα κάνουν 3.
  • Και η τελευταία ενοχλητική και εριστική «μαγκιά» τους είναι το ΟΤΙ: ΟΛΟΙ αυτοί οι «μάγκες» είναι στο... απυρόβλητο. 
ΚΑΝΕΙΣ τους και ΠΟΤΈ δεν τιμωρήθηκε και τον «λογαριασμό» απ΄τα διαχρονικά λουκούλλεια...«γεύματα» τους τα...«στέλνουν» στο 95%.

Και όλοι αυτοί, οι διαφορετικοί τύπου κάθε φορά «μάγκες», αποτελούν σκάρτο το 5% της Ελληνικής Κοινωνίας.
Και είναι, δυστυχώς, ΑΥΤΟ το 5% που καθημερινά «κουνά» το δάκτυλο στο 95%

Τα στέλνουν σε...ΜΕΝΑ και εγώ τα...πληρώνω ο...Μακάκας!!!

Mε ενοχλεί, με προσβάλει, με θυμώνει αδέλφια που βρίσκομαι στην κατηγορία του 95%.
Γι΄ΑΥΤΟ, τώρα στο τελευταίο τεταρτημόριο της ζωής μου, ρωτάω τον εαυτό μου:
ΓΙΑΤΙ, ρε, τόσα χρόνια ΔΕΝ έκανες και ΣΥ...ό,τι και ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;
ΓΙΑΤΙ ρε ΜΑΚΑΚΑ;



Δεν υπάρχουν σχόλια: